8 leggyakoribb téma

A méhkirálynő szuperélelmiszere – A méhpempő

A mézet már az ókor óta ismerjük, de csak a XVII. század közepén fedezték fel, hogy a méh mehpempokirálynő lárvája különleges táplálékot kap, amely különbözik attól, amellyel a dolgozók és a herék táplálkoznak A méhpempő kizárólag a királynő tápláléka, attól kezdve, hogy kikel, egész életében ezt fogyasztja.

Életük első három napján a kaptár összes lakója ezzel táplálkozik, de amelyik lárvából nem lesz királynő, azoknál az étrend megváltozik. A harmadik nap után a dolgozók és a herék lárvái nektárkeveréket (vízben feloldott mézet) és virágport fogyasztanak.

Életelixír

Az a tény, hogy a méhpempő fogyasztása a királynő fejlődését és létét kivételessé teszi, az 1960-as években fellendítette az érdeklődést ez iránt az anyag iránt. Azt állították róla, hogy csodaszer, a fiatalság és a hosszú élet elixírje.

Manapság már árnyaltabb a kép, viszont időközben megismertük az igazi erényeit és felfedeztük a gyógyászatban betöltött valódi szerepét is. Nem kétséges, hogy a méhpempő kivételes tulajdonságokkal rendelkezik.

A herék és a dolgozók nyáron 4-6 hétig élnek, télen pedig maximum 5-6 hónapig, ezzel szemben a méhkirálynő átlagos élettartama 3-4 év között mozog, sőt, időnként akár öt évig is élhet.

A méhkirálynő különleges képességekkel rendelkezik. Egy nap alatt képes annyi petét lerakni, mint amennyi a saját súlya. Az összes méh közül csak neki van női szaporítószerve, 16 nap alatt kel ki, míg a dolgozók 21, a herék pedig 24 nap alatt.

A dolgozó lárvája élete első öt napja alatt, amelyből három napig csak méhpempőt fogyaszt, ezerszeresére növeli a súlyát, a királynő lárvája, amely végig méhpempőt fogyaszt, több mint kétezerszeresére nő.

Honnan származik?

A méhpempő a fiatal dolgozó méhek garatmirigy-váladéka, amely a méhek táplálására szolgál. A méhek életének harmadik napja után kezd működni az a mirigy, amely a méhpempőt előállítja, és elég gyorsan, a tizenegyedik naptól elsatnyul, és többé nem működik.

Ez alatt az idő alatt a fiatal méh ebből táplálkozik. A méhpempő fehéres színű, zselés állagú váladék, amely gyöngyházfénnyel csillog.

Íze erősen savanyú, szúrós, enyhén cukros. Az idő elteltével egyre sűrűbbé válik, és a színe is változhat, ha levegővel érintkezik.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Szuperélelmiszerek.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]